+31 (0) 488 412 558

info@schoonschip.info

Zijn uw afmeertrossen nog in een goede conditie?
Tipto Twelve®

Misschien wel het meest bekende en meest gebruikte touw in de binnenvaart: Tipto® Twelve. Dit 12-strengs touw van Lankhorst Touwfabrieken bv kenmerkt zich door de gele kleur, zeer goede slijtvastheid (zowel intern als extern), soepelheid in gebruik en drijvende eigenschap.

Tipto Twelve®, is een 12-strengs gevlochten constructie, die maakt het touw ronder, stabieler, compacter en regelmatiger op het oppervlak. Dit verhoogt de slijtvastheid en levensduur van het touw nog verder. TiptoTwelve® kunt u gebruiken voor afmeren met behulp van palen en/of lieren.

Alle Tipto Twelve® trossen worden uitgerust met een kwaliteitslabel, TiptoTwelve® trossen met een diameter van 32 mm tot 48 mm zijn opgewaardeerd met een extra gekleurde merkdraad. Het touw kan eenvoudig (en vooral) zonder fout worden geïdentificeerd. Tipto Twelve®, is UV-bestendigheid, zeer goed Abrasie bestendigheid, drijft op water en neemt geen water op.

De breeksterkte, slijtweerstand en energieadsorptie verzekeren een lange levensduur.

Tipto Twelve®, een economische aankoop.Octopus eight

Octopus eight is een zeer sterk en slijtvast aanmeertouw.

De breuklast van Octopus eight ligt per dikte hoger dan ieder ander gemiddeld aanmeertouw, die momenteel op de markt zijn. Zo heeft Octopus eight aanmeertouw uitstekende eigenschappen.

Het touw heeft een zeer goede slijtweerstand, is zeer sterk en heeft een hogere breuklast ten opzichte van andere gangbare aanmeertouwen. In de hand voelt Octopus eight lekker soepel en zacht aan. Het touw blijft in het water drijven, draait niet en is gemakkelijk te splitsen.

Kleur: wit / blauw

Diameter: (32, 36, 40, 44mm)

Constructie: 8-strengs gevlochten

Slag: soepel

Materiaal: 100% hoge kwaliteit multifilament kunststof garens.

Een paaloog door middel van een juiste splits aan het einde van de Octopus eight zorgt voor een functionele afwerking. Een beshermhoes in het oog behoord bij dit touw ook tot de mogelijkheden.


Metalrope Twelve (h.m.p.e.) 

Metalrope is een 12-strengs gevlochten touw, vervaardigd van (h.m.p.e.) High-modulus polyethylene garens. Dit is vergelijkbaar met (UHMWPE) Ultra-high-molecular-weight polyethylene. Maar dan voordeliger.

Metalrope is het beste alternatief voor zware staaldraadkabels. Metalrope heeft de kracht van staalkabel en de hanteerbaarheid van een dun touwtje. De breukbelasting is hoger dan dat van staaldraad en het is 7 keer lichter dan staaldraad. Deze betere eigenschappen worden vooral gewaardeerd bij het slepen, koppelen, verhalen, lieren en afmeren van vaartuigen. Metalrope blijft ten opzichte van staalkabel drijven.

Kleur: zilver

Diameter: (4, 6, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30mm) enz.

Constructie: 12-strengs gevlochten

Slag: soepel

Materiaal: 100% (h.m.p.e.) high-modulus polyethylene garens

Coating: speciale coating voor betere weerstand tegen weersinvloeden, wrijving en chemicaliën.

Een paaloog aan het einde van de Metalrope zorgt voor een functionele afwerking. Doormiddel van een juiste splits en een polyester beschermhoes in het oog. Deze zorgt voor nog meer bescherming tegen slijtage van het oog.